Educatie en Zorg

Tegenwoordig weten de kinderen niet beter dan dat melk in een pak zit en groente in een blik of potje.
Graag laten wij ze zien hoe het echt zit.

Voor de wat kleinere onder ons, ja daar hebben we ook wat leuks voor, met de lagere school kunnen ze het gehele seizoen bij ons terecht voor het scholenproject.
Het hele seizoen volgen, van zaadje, klein plantje tot een volwaardig product wat klaar is voor consumptie.

We houden ook van gezelligheid en levendigheid bij ons op de boerderij, dus er is veel mogelijk.

Willen de volwassenen een kijkje achter de schermen, dan kan dit ook, vraag gerust naar de mogelijkheden voor een rondleidng.

Om nog meer mensen te bedienen komen er bij ons ook veel stagiaires van allerlei scholen, van het reguliere onderwijs tot het zeer speciale onderwijs, al dan niet onder begeleiding van een leerkracht. Inmiddels zijn zowel ons akkerbouwbedrijf als onze zorgboerderij, erkend leerbedrijf.

Tot slot wil ik u nog even extra informeren over onze zorgboerderij. Sinds januari 2016 hebben wij een zorgboerderij, als extra aanvulling op ons mooie bedrijf. Het doel van onze zorgboerderij is om jongeren en volwassenen de kans te bieden om met hun mogelijkheden en/of beperkingen een plekje te krijgen in de maatschappij. Op onze zorgboerderij kunnen ze zich ontwikkelen op allerlei gebied door fijn buiten bezig te zijn met de natuur, onze producten en met de huisdieren die hier ook rondlopen en de nodige verzorging vragen.

We zijn trots op onze mooie boerderij met zorgtak en akkerbouw, waar we tevens ook fabrieksaardappelen, suikerbieten, en granen verbouwen.